Srednja strukovna škola Silvija Strahimira Kranjčevića - Livno - Vaš partner u strukovnom obrazovanju.
 
Početna stranicaFAQPretraľnikRegistracijaČlanstvoKorisničke grupeLogin

Share | 
 

 Što Vam nedostaje u ovoj školi

Go down 

Jeste li zadovoljni svojim obrazovanjem?
Jesam
67%
 67% [ 2 ]
Nisam
33%
 33% [ 1 ]
Ukupno glasova : 3
 

Autor/icaPoruka
Ljubica

avatar

Broj postova : 5
Join date : 16.02.2008

PostajNaslov: Što Vam nedostaje u ovoj školi   01.03.08 4:15

Recite, kažite ako imate nešto za reći! tongue


Zadnja promjena: Ljubica; 01.03.08 4:32; ukupno mijenjano 1 put.
[Vrh] Go down
Korisnički profil
Dragana
GostPostajNaslov: Odgovor Ljubici   01.03.08 4:25

Sve je uredu samo bi trebalo biti više tjelesnih aktivnosti. affraid
[Vrh] Go down
Zoran
GostPostajNaslov: Odgovor Ljubici   01.03.08 4:44

Dobro ti je pitanje ali ne znam što da kažem na njega!
[Vrh] Go down
Jana
GostPostajNaslov: Re: Što Vam nedostaje u ovoj školi   01.03.08 16:38

Nedostaje mi dostupnost informacijama: što se zbiva u školi, što se novo priprema, koliko sekcija imamo, kako nam rade članovi Učeničkog vijeća...Oglasne ploče su nam živi kaos!
[Vrh] Go down
Jana
GostPostajNaslov: Re: Što Vam nedostaje u ovoj školi   01.03.08 16:44

E zaboravila sam: svaka čast za otvaranje foruma na stranicama škole. Možda će stanje s dostupnim informacijama biti od sada bolje. Pozdrav šefu stranica! (a koliko znam to je profesor Zdenko Miloloža)
[Vrh] Go down
carpe diem

avatar

Broj postova : 18
Join date : 03.03.2008

PostajNaslov: Nedostaje...   03.03.08 15:04

...malo više kreativnosti! Idea Učeničke Crying or Very sad Profesorske :oops:Zajedničke (kad se maleeeeeeee ruke složeeeeeee sve se možeeeeeeee sve se možeeeeeee...)
[Vrh] Go down
Korisnički profil
carpe diem

avatar

Broj postova : 18
Join date : 03.03.2008

PostajNaslov: Nedostaje...   04.03.08 19:36

...malo više čistoće- u učionicama, u dvorištu. Ekološka svijest nam je na razini amebe. Nažalost. Mad
[Vrh] Go down
Korisnički profil
Glista
GostPostajNaslov: Re: Što Vam nedostaje u ovoj školi   11.03.08 15:14

eto slažem se s janom. nedostaje informacija. što su to gtz i eu vet 3? dogodine bi mi brat upisao ovu školu al ne znamo što se u njoj sprema, što će se dogoditi s tim programima, hoćemo li moći nastaviti školovanje, može li se poslije tih programa upisati ijedna viša ili visoka škola u hrvatskoj?bi li ravnatelj ili netko drugi mogao objasniti na forumu o čemu se radi?
[Vrh] Go down
i.magani
GostPostajNaslov: informacije   12.03.08 21:30

Gtz je udruga za tehničku suradnju koju finacira Njemačka vlada. Osnovana je s ciljem pomoći svim zemljama širom svijeta. Naša škola je u tom projektu skupa sa još 9 škola iz BiH., a cilj projekta je poboljšanje obrazovnog sustava, stručno usavršavanje nastavnika, obuka menadžmenta škole, izrada novih Nastavnih planova i programa koji će biti bliži tržištu rada tj. naglasak je na praktičnoj nastavi i potrebama tvrtki i firmi na nivou regije a naravno i pripremi učenika za nastavak školovanja - studiranja na bilo kojim fakultetima ne samo u hrvatskoj nego i na nivou EU-a.
Kod nas je to trenutno slučaj samo u 1. razredu tehničara za mehatroniku a u narednom razdoblju će se isto primjenjivati na nivou elektrotehničke i strojarske struke pošto se urade novi nastavni planovi i programi ,u čiju izradu su uključeni i pojedini naši nastavnici, te pošto ti novi planovi budu odobreni od strane ministarstva.
Također u sklopu projekta Gtz-a škola je ušla u proces certifikacije za standard ISO 9001 i kad se i to obavi a planirano je za nekih 3 mjeseca onda škola prilagođava svoje poslovanje europskim kriterijima.
EU-VET 3 je drugi projekat u kome se škola nalazi a odnosi se trenutno na izradu novih nastavnih planova i programa za frizere a poslije će se uraditi za Tehničare cestovnog prometa i Vozače motornih vozila koje imamo u planu uvesti naredne školske godine. Također je i u sklopu ovog projekta predviđena pomoć školi u opremanju kabineta i radionica kao i u sklopu Gtz projekta. Dakle pored postojećih programa pomalo se uvode i novi koji će biti priznati na nivou EU-a
[Vrh] Go down
Glista
GostPostajNaslov: Re: Što Vam nedostaje u ovoj školi   13.03.08 13:08

tražio-dobio! hvala.
hoće li ti novi nastavni planovi i programi i dalje biti hrvatski?znate, oni općeobrazovni predmeti?
[Vrh] Go down
Glista
GostPostajNaslov: Re: Što Vam nedostaje u ovoj školi   19.03.08 10:17

odgovora nema. onda najbolje da tražim na drugom mjestu. probat ću na stranicama hrvatskih i bosanskohercegovačkih srednjih škola usporediti nastavne planove i programe pa ću javiti što sam pronašao. baš me zanima.
[Vrh] Go down
Profesor
GostPostajNaslov: Re: Što Vam nedostaje u ovoj školi   19.03.08 11:09

Nekoliko dana nisam posjećivala forum. U međuvremenu je postavljeno ovo zanimljivo pitanje o GTZ-u i EU VET-u. I sama sam bila zainteresirana pa sam se pozabavila navedenom tematikom. Istina, više EU VET-om jer, s obzirom na moja saznanja, on više zadire u izmjenu nastavnih planova i programa.Drago mi je da je ravnatelj dao ovako opširan odgovor, ali i ono što je opširno može se nadopuniti. Stoga evo nekoliko informacija do kojih sam ja uspjela doći.
U okviru EU VET programa mijenjaju se nastavni planovi i programi za strukovna zanimanja i te promjene predstavljaju svojevrsnu reformu strukovnog obrazovanja o kojoj se u BiH puno priča.
Nastavni planovi i programi obuhvaćaju sve predmete koji se izučavaju tijekom trogodišnjeg, odnosno četverogodišnjeg školovanja s njihovom satnicom.
U novim nastavnim planovima i programima (EU VET) svi se predmeti dijele u dvije skupine (što i nije nekakva novost) i to u OPĆEOBRAZOVNI dio i STRUKOVNI dio.
Ono što je u odnosu na postojeće nastavne planove i programe,po kojima se sada školuju učenici u strukovnim školama, najveća novost jest smanjivanje satnice općeobrazovnih predmeta.
TROGODIŠNJA ZANIMANJA
U do sada izrađenim nastavnim planovima i programima za trogodišnja zanimanja matematika se izučava samo tijekom jedne školske godine i to 2 sata tjedno! Informatika se izučava idalje samo tijekom jedne nastavne godine i to 2 sata tjedno. Materinski jezik (u našem slučaju hrvatski) sveden je na 2 sata tjedno tijekom 3 godine školovanja. Time je doveden u poziciju stranog jezika koji,također, učenici slušaju 2 sata tjedno tijekom 3 godine.
ČETVEROGODIŠNJA ZANIMANJA
Do sada izrađeni planovi i programi za četverogodišnja zanimanja također su bazirani na smanjivanju satnice općeobrazovnih predmeta. Međutim, tu je situacija šarolikija. Matematika je npr. u pojedinim zanimanjima prebačena u STRUKOVNI DIO pa je satnica povećana(informatički tehničar: 1.godina 4 sata; 2.godina 4 sata; 3.godina 3 sata; 4.godina 3 sata); s druge strane u pojedninim zanimanjima i satnica matematike je smanjena (turistički tehničari matematiku slušaju 4 godine, ali samo 2 sata tjedno). I u četverogodišnjim zanimanjima najviše se satnica smanjuje kod predmeta hrvatski/ bosanski/ srpski jezik tako da se u većini zanimanja materinski jezik sluša samo 2 sata tjedno.

Postoji još mnoštvo razlika za svaki predmet i svatko tko je zainteresiran može ovakvim usporedbama posvetiti više vremena surfajući po stranicama srednjih škola u BiH. PUNO POSLA geek

Ne znam jeste li upoznati s činjenicom da je i u Hrvatskoj provođena reforma strukovnog obrazovanja. Model reforme je sličan EU VET-u s obzirom na činjenicu da se satnica smanjuje, da se predmeti dijele na općeobrazovne i stručne, da se pozornost više posvećuje strukovnim sadržajima, odnosno praktičnoj nastavi. Međutim, bitna razlika između onoga što u reformi donosi EU VET i onoga što je provedeno u Hrvatskoj jest činjenica da nijedan model predviđen u Hrvatskj ne donosi mogućnost smanjivanja satnice nacionalnog jezika ispod 3 sata tjedno, a ni matematike ispod dvije godine izučavanja, bez obzira školuje li se učenik za trogodišnje ili četverogodišnje zanimanje. I ove podatke možete provjeriti surfajući po stranicama strukovnih škola u Hrvatskoj. I OPET PUNO POSLA geek

Na kraju da iskoristim slobodu govora:
Litru vode nikako ne možete saliti u bocu od pola litra! Nemoguće je da se sve sačuva! Nešto će nedostajati u onim trenucima kada budete žedni! U tu poziciju bit će dovedeni naši učenici dok budu izučavali općeobrazovne predmete po EU VET nastavnim planovima i programima, a osobito će to biti izraženo u hrvatskom jeziku. Bit će nemoguće nastavni plan i program hrvatskog jezika kakav je u Hrvatskoj pratiti na nastavi od 2 sata tjedno. Učenik u BiH steći će kudikamo manje znanja od učenika u Hrvatskoj. To je nepobitna činjenica. Ako tomu još dodamo podatak da će Hrvatska uvesti državnu maturu i u strukovne škole, i to onu na kojoj će temeljni programi biti hrvatski jezik, matematika i strani jezik, te temeljni predmeti struke, jasno je da se učenik s naših područja neće moći nositi s tom razinom znanja.
Naravno, sloboda govora je zagarantirana i u skladu s tim bilo bi mi drago da me netko uspije razuvjeriti i podastrijeti mi dokaze da tomu neće biti tako.
[Vrh] Go down
i.magani
GostPostajNaslov: odgovor   21.03.08 20:34

tražio-dobio! hvala.
hoće li ti novi nastavni planovi i programi i dalje biti hrvatski?znate, oni općeobrazovni predmeti?


Nisam do danas otvarao ovaj forum pa nisam ni vidio pitanje. Naravno da će novi nastavni planovi i programi i dalje biti hrvatski u županijama sa hrvatskom većinom, odnosi se na općeobrazovne predmete a struka će pretrpjeti korjenite promjene bar po pitanju metoda izvođenja nastave.
[Vrh] Go down
Frizerka
GostPostajNaslov: Re: Što Vam nedostaje u ovoj školi   20.04.08 18:04

Pišem na ovom forumu kao bivša učenica. Prošle godine sam završila kao frizerka. I sad sam bez posla. Baš sam pogledala Dnevnik na FTV i prilog o nezaposlenosti mladih. Kažu da je 45% mladih u FBiH nezaposleno. Od tog broja 90% ih ima završenu srednju školu. Veliki problem nezaposlenih mladih ljudi je taj što ih puno ima istu stručnu spremu. Nisam to očekivala ali kažu da su frizerke među najbrojnijima. Eto baš to me navelo da ovdje napišem nešto. Bilo bi mi drago da sve one djevojke koje tako brzopleto žele postati frizerke prije upisa ipak razmisle. Da se svi Livnjaci šišaju svaki dan- posla ne može biti za toliko frizerki. A vidim da se planira upis njih još. Ovo neka posluži ko informacija iz stvarnog svijeta u kojem završene frizerke nemaju posla ili rade po trgovinama na crno. Možda je neko drugo zanimanje bolji izbor. Toliko od mene i pozdrav svim mojim bivšim profesorima i profesoricama.
[Vrh] Go down
Učenik
GostPostajNaslov: Re: Što Vam nedostaje u ovoj školi   23.04.08 17:53

Postali smo skroz neaktivni. Nedostaje nam aktivnosti koja je pozitivna.
[Vrh] Go down
Gost
GostPostajNaslov: Re: Što Vam nedostaje u ovoj školi   06.06.08 18:34

ma kakvi neaktivni. da nas vidiš sad. svašta radimo. dubimo na glavi za dvicu, šaljemo roditelje da srede, govorimo profesorima da moraju dati dvicu, aktivno šutamo stolice po razredu kad smo nezadovoljni, olajavamo profesore koji ne žele pisati dvice bezveze. skroz smo aktivni!
[Vrh] Go down
Sponsored content
PostajNaslov: Re: Što Vam nedostaje u ovoj školi   

[Vrh] Go down
 
Što Vam nedostaje u ovoj školi
[Vrh] 
Stranica 1 / 1.

Permissions in this forum:Ne moľeą odgovarati na postove.
Srednja strukovna škola - Livno :: Što mislite o našoj školi-
Forum(o)Bir: